En bra guide till matkassar online

Matkassen

Att köpa matkassen på nätet har börjat bli väldigt populärt. Anledningen till att köpa matkassen via nätet varierar men ofta handlar det om bristande tid att handla och bristande tid att planera vilken mat som man skall äta för att få omväxlande kost.

Anpassade matkassar

Flera av företagen som säljer matkassar på nätet har också börjat sälja fler en en typ av matkasse. En del anpassar maten till att barnen ska tycka om den och andra anpassar innehållet i matkassen så att den ska vara laktosfri samt någon annan matkasseleverantör satsar på ekologisk mat.

Välja rätt matkasse

Att välja den bästa matkassen direkt kan vara svårt och en rekommendation att ni prova några olika leverantörer av matkassar innan ni bestämer vilken ni vill använda er av i framtiden.

Att göra sin egen matkasse

Att istället för att köpa färdiga matkassar går det att komponera sin egen matkasse till ett lägre pris, även om ni handlar närodlat. Det ni får betala med är er tid men genom att disponera den tiden rätt kan det bli kvalitetstid med barnen.

Affärer på nätet för Matkassen

Det finns många matbutiker som säljer mat via nätet. Detta gör att det är enkelt att handla och att man kan få matkassen hemkörd ända till dörren.

En del matbutiker har redan tagit fram flera egenkomponerade matkassar med recept som är enkla att följa och i vissa av matbutikerna kan du själv välja varorna och affären plockar ned dem i matkassen.

Antalet matbutiker som kör fram matkassen ända till din dörr har ökat kraftigt den senaste tiden vilket är till följd av den framgång som bland annat Linas Matkasse har haft med sitt koncept. Det finns dock ännu fler mindre mataffärer där du kan hämta din matkasse färdigfylld utan att själv behöva gå runt i butiken för att leta efter matvarorna.

Mest välkända matkassen

Den mest välkända matkassen i Sverige är Linas Matkasse tack vare mycket TV-reklam. Dock så finns det flera andra företag som säljer matkassar via nätet som de levererar hem till dig eller som du kan plocka upp själv.

Antalet lokala matbutiker som säljer färdigplockade matkassar har också ökat senaste två åren.

De mer välkända företagen som erbjuder dig en färdig matkasse är:
(Men självklart finns det ett stor antal andra som vi just i denna posten inte väljer att nämna.)

  • MatHem som har billiga matkassar och det går också att själv välja vilken mat du vill ha i din matkasse. Mathem har flera olika matkassar som passar de flesta familjer.
  • Linas Matkasse gör din vardag enklare med flera olika matkassar.
  • Middagsfrid var först av de större företaget med matkassar hem till dörren i Sverige.
  • GI-Boxen har en matkasse för dig som vill gå ner i vikt med GI-metoden.
  • Årstidernas använder sig inte av en matkasse utan en trälåda som de fyller den med säsongens bästa ekologiska råvaror.
  • Coops Matkasse är deras egna matkasse som de i vissa städer även levererar hem till dörren
  • ICAs Matkasse kör hem matkassarna som du själv komponerat i utvalda ICA butiker.

Är det billigt eller dyrt att handla matkassen på nätet?

Priset för att köpa en matkasse på nätet ligger mellan 40-45 kr per portion. Första gången du provar en matkasse från någon får du normal introduktionsrabatt vilket kan halvera priset.

Det priset som du betalar för matkassarna som levereras hem är cirka 15% mer än vad motsvarande mat faktiskt kostar i butiken. Fördelen är att du sparar en hel del tid och transportkostnad för att slippa hämta matkassen själv.

Om du föredrar att hämta upp en färdigpackad matkasse i en lokal mataffär så är påslaget normalt 1-10% på butikspriset.

Kvalitén på produkterna i matkassarna är oftast väldigt hög och kan inte jämföras med det billigaste alternativet du kan hitta i en lågprisbutik.

Add a Comment

© Copyright 2020, JämförMatkasse.se