Att tänka på innan du handlar ditt vin

Vad vore livet utan en god bit mat och ett glas rött? Det är en fråga som många matälskare ställer sig och svaret är mycket enkelt, inte mycket!

Vin har sedan romartiden ansetts vara livets elixir och än idag håller vin sin status som den mest eftertraktade och mest köpta drycken i världen. I Sverige har vi flera vinimportörer som gör sitt yttersta för att importera de bästa vinerna. Det är importörernas hårda arbete som gör att vi kan ta del av alla olika fantastiska vinsorter även innanför Sveriges gränser och inte bara i de länder där de produceras. En av de största aktörerna på denna marknad är Wine Guides som på sin sida Star Wine List delar med sig av detaljerad information om sina produkter. Därför är ett bra tips inför festen är att klicka in här, läsa på om vinerna och sedan bestämma dig för vad du ska köpa redan innan du går till bolaget för att handla.

Vin till fest

I sommartider är det många som vill ställa till med lyxiga trädgårdsfester där det skålas i vin och bjuds på magnifika maträtter. Något som kan vara bra att tänka på vid förberedelserna av festen är att planera maten ordentligt och något som är ett stort tecken på en bra värd och värdinna är att alltid erbjuda sina gäster ett vegetariskt alternativ till varmrätten. Men något som ofta blir lite tokigt under denna typ av kvällar är att värden och värdinnan parat ihop fel dryck med fel maträtt. Det vanligaste man gör är att man väljer att gå efter vilken typ av dryck man föredrar och inte efter vilken dryck som tar fram den rätta smaken och aromerna i den mat man har framför sig. Sålunda är det absolut lättaste knepet att förhålla sig till att alltid tänka rött till kött, vitt till fisk och mousserande till dessert.

Add a Comment

© Copyright 2020, JämförMatkasse.se